OŚWIADCZENIE RZĄDOWE z dnia 3 listopada 2010 r. w sprawie związania Rzeczypospolitej Polskiej Porozumieniem między Ministrem Obrony Narodowej Rzeczypospolitej Polskiej a Ministerstwem Obrony Islamskiej Republiki Afganistanu w sprawie nieodpłatnego przekazania mienia wojskowego, podpisanym w Ghazni dnia 30 października 2008 r.

Podaje się niniejszym do wiadomości, że na podstawie art. 6 ust. 3 w związku z art. 13 ust. 1 ustawy z dnia 14 kwietnia 2000 r. o umowach międzynarodowych (Dz. U. Nr 39, poz. 443, z 2002 r. Nr 216, poz. 1824 oraz z 2010 r. Nr 213, poz. 1395) Rada Ministrów Rzeczypospolitej Polskiej w dniu 28 kwietnia 2008 r. wyraziła zgodę na związanie Rzeczypospolitej Polskiej Porozumieniem między Ministrem Obrony Narodowej Rzeczypospolitej Polskiej a Ministerstwem Obrony Islamskiej Republiki Afganistanu w sprawie nieodpłatnego przekazania mienia wojskowego, poprzez jego podpisanie. Porozumienie zostało podpisane w Ghazni dnia 30 października 2008 r.

Zgodnie z art. 9 porozumienia weszło ono w życie w dniu jego podpisania.