OŚWIADCZENIE RZĄDOWE z dnia 3 listopada 2010 r. w sprawie związania Rzeczypospolitej Polskiej Memorandum o Porozumieniu między Ministrem Obrony Narodowej Rzeczypospolitej Polskiej a Ministerstwem Obrony Islamskiej Republiki Afganistanu o nieodpłatnym przekazaniu zestawów remontowych do broni strzeleckiej, podpisanym w Kabulu dnia 23 grudnia 2009 r.

Podaje się niniejszym do wiadomości, że na podstawie art. 6 ust. 3 w związku z art. 13 ust. 1 ustawy z dnia 14 kwietnia 2000 r. o umowach międzynarodowych (Dz. U. Nr 39, poz. 443, z 2002 r. Nr 216, poz. 1824 oraz z 2010 r. Nr 213, poz. 1395) Rada Ministrów Rzeczypospolitej Polskiej w dniu 19 czerwca 2009 r. wyraziła zgodę na związanie Rzeczypospolitej Polskiej Memorandum o Porozumieniu między Ministrem Obrony Narodowej Rzeczypospolitej Polskiej a Ministerstwem Obrony Islamskiej Republiki Afganistanu o nieodpłatnym przekazaniu zestawów remontowych do broni strzeleckiej, poprzez jego podpisanie. Memorandum zostało podpisane w Kabulu dnia 23 grudnia 2009 r.

Zgodnie z art. 11 memorandum weszło ono w życie w dniu podpisania.