OŚWIADCZENIE RZĄDOWE z dnia 2 czerwca 2009 r. w sprawie związania Rzeczypospolitej Polskiej Porozumieniem z dnia 24 kwietnia 2009 r. między Rządem Rzeczypospolitej Polskiej a Rządem Federacji Rosyjskiej o rozszerzeniu zakresu ruchu w drogowym przejściu granicznym Gołdap—Gusiew o ruch autobusów zarejestrowanych w państwach trzecich

Podaje się niniejszym do wiadomości, że na podstawie art. 6 ust. 3 i 4 w związku z art. 13 ust. 1 ustawy z dnia 14 kwietnia 2000 r. o umowach międzynarodowych (Dz. U. Nr 39, poz. 443 oraz z 2002 r. Nr 216, poz. 1824) Rada Ministrów Rzeczypospolitej Polskiej udzieliła w dniu 24 lipca 2007 r. zgody na związanie Rzeczypospolitej Polskiej Porozumieniem między Rządem Rzeczypospolitej Polskiej a Rządem Federacji Rosyjskiej o rozszerzeniu zakresu ruchu w drogowym przejściu granicznym Gołdap—Gusiew o ruch autobusów zarejestrowanych w państwach trzecich, poprzez wymianę not.

Porozumienie weszło w życie dnia 9 maja 2009 r.